Wednesday, May 18, 2011

Semakan Keputusan Peperiksaan Semester Program Matrikulasi (PSPM) 2 Program Matrikulasi (PST) 2010/2011

     

   Salam kawan-kawan , bagi geng-geng yang ingin mengemas kini Permohonan Ke Universiti (UPU) dan USM Lepasan Matrikulasi Fasa 2 anda boleh view dibawah sekali dan bagi yang ingin menyemak keputusan PSPM 2 PROGRAM MATRIKULASI (PST) SESI 2010/2011 , 2 cara semakan untuk memudahkan lagi masa anda untuk menyemak keputusan anda . Sebelum itu aku nak bagitau , Calon-calon Peperiksaan Semester Program Matrikulasi, Kementerian Pelajaran Malaysia, Semester II Sesi 2010/2011 boleh menyemak keputusan peperiksaan tersebut pada 18 Mei 2011 mulai jam 10.00 pagi melalui saluran-saluran di bawah:


    1) Anda semua boleh menyemak keputusan anda di talian SMS .

Taip MOE MAK No.ic dan hantar ke 15888

Contoh: MOE MAK 92070104**** hantar ke 15888


     2) Layari Laman Web .
Klik gambar dibawah ini untuk ke Portal



Klik pada pautan "Senarai Aplikasi : Pra Universiti"

Klik pada pautan "Semakan Keputusan Peperiksaan Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia"

Masukkan : Login name

Masukkan : Kata Laluan (ikut arahan)



   3) Hubungi Kolej masing-masing di talian :

Kolej Matrikulasi Melaka
No tel: 06-3847778

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
No tel: 06-4841825/26/27/28/29

Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
No tel: 04-5756090

Kolej Matrikulasi Perlis
No tel: 04-9868613/614/615/616

Kolej Matrikulasi Labuan
No tel: 087-465311

Kolej Matrikulasi Johor
No tel: 06-9781613

Kolej Matrikulasi Perak
No tel: 05-3594949

Kolej Matrikulasi Kedah
No tel: 04-9286100

Kolej Matrikulasi Pahang
No tel: 09-5495000

Kolej Mara Kuala Nerang
No tel: 04-7867250

Kolej Mara Kulim
No tel: 04-4966422

Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah
No tel: 04-4682508/4689

Kolej Matrikulasi Teknikal Pahang
No tel: 09-46771037/4661106

Kolej Matrikulasi Teknikal Johor
No tel: 07-6881630

Kolej Matrikulasi Selangor
No tel: 03-31201372

atau hubungi Sektor Hal Ehwal Akademik BMKPM di talian 03 8884 4022



untuk UPU Fasa 2, boleh check kat link bawah ni ..

fasa-2-upu-dan-usm-lepasan-matrikulasi


 sumber : sumber

 NOTA UPDATE : Maaf diatas kekeliruan yang timbul .Segala info dan sumber yang saya dapat bahawa semakan keputusan akan keluar pada 18 mei 2011 pukul 10.00 pg atau 12.00 tgh hari . Tetapi saya mendapat banyak feedback menyatakan bahawa tiada apa-apa info terkini di web portal KPM . Saya akan update sekali lagi bila saya menjumpai info terkini . Laman portal KPM tengah Problem loading page kerana mungkin traffik sesak dimasuki pengguna . Saya akan update setelah berjaya access . 


INFO TERKINI : saya mendapat info dimana anda boleh menyemak keputusan peperiksaan di E-Perkhidmatan , Internet , dan akan jumpa Pra U . ( Problem loading page ) - Diharap bersabar , ramai pengguna tengah online . sebab tu slow dan problem loading page . Sekejap lagi akan ok . Harap Maklum .


KLIK DAN BACA ENTRY INI KALAU KORANG TAK DAPAT RESULT LAGI .

UPDATED : 4.09 PM - 18/05/2011 

da boleh check online di portal dibawah ini . enjoy ^_^

http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/keputusan_exam/ 

 


   tags : result pspm 2 program matrikulasi (pst) sesi 2010/2011, semakan keputusan peperiksaan semester program matrikulasi 2010/2011 , Mengemas kini permohonan fasa 2 upu dan usm lepasan matrikulasi, keputusan peperiksaan semester program matrikulasi (PST), matrikulasi 2010/2011, keputusan matrikulasi 2010/2011, keputusan peperiksaan semester matrikulasi 2010/2011, fasa 2 upu dan usm lepasan matrikulasi .

33 comments:

deeya on May 18, 2011 at 10:07 AM said...

rindu zaman belajar .. terase cam nak smbung blajar jerp lagi tapi malas . hahakz !

Anonymous said...

macam teda pon...

Abdul Farique on May 18, 2011 at 10:59 AM said...

@deeya: tu la kan .. saya post n tengok je la .. :(

Abdul Farique on May 18, 2011 at 11:00 AM said...

@Anonymous: tu la , saya pon check .. takde link dari kpm lagi .. mungkin pukul 12 tghari agaknya .. boleh cuba cara sms tu :) lagi cepat :)

Anonymous said...

tp klo gune sms tue de ckp keputusan belum lagi kuar...

Miss WaNy on May 18, 2011 at 11:18 AM said...

sms pun tak leh lagi ... huhu da berdebar2 nih .. rasa2 nya .. da ramai org duk asek kua masuk toilet b4 result nih kua ..

ayu on May 18, 2011 at 11:26 AM said...

guna sms dpt terus ke result?

Abdul Farique on May 18, 2011 at 11:29 AM said...

@Anonymous: harap anda bersabarlah ye .. saya tak buat laman tu . dapat info pukul 10 am portal dah kluar tapi tak kuar2 lagi .. anda tunggu je .. try pukul 12 tghhari japg :)

Abdul Farique on May 18, 2011 at 11:30 AM said...

@Miss WaNy: blogger2 lain cakap lau pukul 10am tak leh try pukul 12 tghhari .. KPM tak update lagi ni :aihh

Abdul Farique on May 18, 2011 at 11:30 AM said...

@ayu: InsyaAllah sistem akan send result .. tp skank ada problem coz KPM tak update pape lagi .. ckp kul 10am :(

paan said...

adoiiii..... tak kuar agy result. tpi cuak gleerrr nie

Anonymous said...

bila nak kuar result nie
?????????????????????????

Anonymous said...

tarak pa2 pon...

nolal said...

awat nie...xkuar2 ag nie...hehehe..KPM nie sje bt suspen kat bdk2 nie...

Anonymous said...

x de pon!!??

Anonymous said...

jangan duk bergurau gini..tension la...bile result kuar benarnye????

Abdul Farique on May 18, 2011 at 12:38 PM said...

saya harap korang semua bersabar sekejap ye . korang semua boleh check di laman KPM tadi . pastu pergi ke E-Perkhidmatan lepas tu ke Internet , dan akan jumpa Pra U . tapi buat masa sekarang laman web KPM tengah memasuki puluhan ribu pengguna , maka Problem loading page akan berlaku kerana traffik busy . Harap korang boleh tunggu 1-2 jam lagi untuk redakan traffik . saya harap korang mendapat keputusan yg terbaik . amin . Bersabar ye kawan-kawan , sabar itu adalah bekalan untuk berjaya jugak ^_^

Anonymous said...

jenuh tunggu.. gne internet ngan sms sme jew.. malu plak nk kol kolej..

Anonymous said...

baru je bukak page kpm.. link utk semakan ditutup buat masa skrg..

Abdul Farique on May 18, 2011 at 12:49 PM said...

@Anonymous: elo , saya publishers saja . info yang saya dapt adalah pukul 10am , 12 pm ( 18 mei 2011 ) , 12 am (19 mei 2011) kat semua blog dan web yang publish entri ni dapat info yg sama . harap bersabarlah cik/encik :)

hana on May 18, 2011 at 1:21 PM said...

tiba2 nk amek tau pasal result adik saye...
huhu

Anonymous said...

mcm bangang..kate kol 10..patu 12..patu??????? bengang gua!!

Anonymous said...

sy da dpt bkk smpai pra-u tp die tulis semakan keputusn tutup!! (=__='") my 2 hours~~ (TT^TT)

Abdul Farique on May 18, 2011 at 2:01 PM said...

DITUNDA KE PUKUL 12 MALAM (19 MEI 2011)

mimiera said...

alahai...pulak dah..jantung berdegup bagai nk pecah dh niey..hmm..SABOO JELAH!!!..HEHE..

Abdul Farique on May 18, 2011 at 2:27 PM said...

@mimiera: hai , jangan marah . saya pun baru dapat info .. artikel kat KPM tu pun update pukul 8 lebih , tak sempat alert , web diorang dah problem loading .. sekarang ni aku leh dpt .. siap shoot screen sekali . jumpa anda disini pukul 12 malam nanti kalau nak check via portal :)

Anonymous said...

hg biaq btoi pkul 12 mlm satg bru ada plak...

Abdul Farique on May 18, 2011 at 3:12 PM said...

@Anonymous: itu info yang aku dapat der . :(

Anonymous said...

harap korg sume bersbr..jgn salahkan admin page nie.. dia dah bgi info ni pon dh cukup baik.. aku rse korg sume pon maklum, kalo bab2 check result ni mesti waktu lari cket.. chill :)

Abdul Farique on May 18, 2011 at 3:42 PM said...

@Anonymous: saya bagi info lengkap pon kena marah :( . bukannya saya reka-reka sendiri . thanks backup :(

Anonymous said...

tq bg sy info....=)

Anonymous said...

ieka: dah bolehh check dahh . check laa .gd luck !

Anonymous said...

dh dpt..thnx..tp yg ni btol ke???i gne yg wrne kung 2..

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!