Thursday, December 30, 2010

Malaysia Juara AFF Suzuki Cup 2010

   

Tahniah kepada Team malaysia yang telah berjaya membawa pulang Piala AFF Suzuki 2010 . Kemenangan Agregat 4-2 setelah Malaysia menang di Stadium Bukit Jalil pada 26 Disember dengan keputusan 3 - 0 . Namun Malaysia tewas di Gelora Bang Karno ditangan Indonesia iaitu 2 - 1 . Biarpun kalah di Indonesia tetapi Malaysia tetap membawa pulang Piala itu . yehaa !

  
  Malaysia menjadi top score AFF Suzuki Cup dengan jumlah sebanyak 5 Gol iaitu dari penyerang utama Malaysia , Safee Sali (10) . Terbaik sekali . Macam ni lah baru semangat Malaysia . Bagi aku Pemain match of the game tadi aku akan bagi kepada Khairul Fahmi '22 ( Goal Keeper ) Malaysia . Memang terbaik gila . Tak rugi aku pusing-pusing cari kedai mamak untuk duduk tengok bola . Hari ni kedai nasi kandar kebanyakan Full house kat Penang .

 


  Safee Sali aku respek sebab menjadi perancang utama Malaysia . Terbaik la ko Safee ! . Aku sebenarnya tak minat dengan bolasepak Malaysia ni tapi semangat Patriotik aku kembali apabila Malaysia menang perlawanan dengan laos ( 6 - 0 ) . Antara pemain Malaysia yang aku nampak menyerlah dan bersemangat sekali :-

 


 1 . Khairul Fahmi - Goal Keeper
 2 . Safee Sali - Striker
 3 . Norshahrul Idlan Tahala
 4 . Kunanlan
 5 . Mohd Ashaari

Read more ek ?


Wednesday, December 29, 2010

Balotelli , Manchester City 4 - 0 Aston Villa

   

Viva Manchester City ( bukan perodua viva !!! ) . Baru tadi aku sempat menyaksikan stat perlawanan Manchester City menentang Aston Villa tadi . Tahniah Manchester City kerana menang 4 - 0 Keatas Aston Villa .Perlawanan baru saja tamat tadi . Manchester City tanpa jentera Tevez . Tevez hanya berada di bangku simpanan saja .



  R.Mancini hanya menggunakan khidmat Mario Balotelli , Jo , dan lain - lain ( stat Pemain aku dah letak dibawah . ) . Mario Balotelli menjadi wira manchester City kerana menjaringkan hatrik 3 gol dan 1 gol dari Lescott . Steady la Manchester City . Sekarang ni Manchester City tengah 1st Top Rank liga Priemer English , Sekejap lagi mungkin Manchester City akan ke tempat kedua kot sebab Manchester United akan menentang Birghinham .

Read More yek :P

Perlawanan AFF Suzuki : 2nd Final . Indonesia Vs Malaysia

 

  Salam kawan-kawan , maaflah . Entry aku kali ni keluar lambat sedikit kerana Mozilla Firefox aku ni mengalami gangguan virus Malware . So bila aku bila www.abdulfarique.com ke akan keluar www.blinkx.com . Arghh , tension . Aku fikirkan main server, tapi aku try guna google chrome oke plak . Oke la  berbalik pada cerita ini . Indonesia Menentang Malaysia malam ini pada pukul 8 malam . Geng , Read More ye :)


Monday, December 27, 2010

Kekalahan Berpunca Kerana Laser ? Siapa Mula Dulu ?

 

   Salam , Berikut aku nak cakap sikit tentang Piala AFF Suzuki Cup 2010 ni . Aku tengok betapa bencinya orang Indonesia kat orang Malaysia ni sampai dalam bolasepak pon Peminat indonesia ni benci kat Malaysia . Ape hal lu ? Takde keja ka ?

  Aku ada la selak2 Facebook AFF Suzuki Cup  , diorang punyalah syok kutuk Malaysia ni , Fan2 Indonesia ni melampau agaknya . Apa la Peminat Indonesia ni , mereka kata Malaysia menang dengan cara curang . Apa curang2 ? Football is a football . Fan apa macam ni sampai main budaya agama orang lain ? Aku fedup dengan peminat Indonesia ni . Diorang ingat menang bola ni boleh menang macam-macam .


  Ape la dunia sekarang ni . Bolasepak punya pasal je pun . Aiyo , buat teruk peminat Indonesia ni . Mereka kata Malaysia ni Bodoh la apa la Pastu bagi nama Malaysia yang Indah ni tukar jadi Malingsia la , Malaysianjing la . Diorang tak sedarkah kat Malaysia juga diorang cari makan . Lepas tu nak bakar-bakar bendera Malaysia ? Ada yang siap ajak perang lagi .
Ni la keruntuhan zaman . Masalah sungguh . Read More geng !


Awards Mizzapple . Followers Ke-36



 

     Tahniah kepada Mizz Apple yang berjaya memperolehi Award dari abdulfarique.com yang kedua selepas syrupmasin . Abdulfarique.com memilih no.36 kerana memiliki tuah dalam hidup abdulfarique.com . Buat Mizz Apple , Free Gift yang tertera diatas ialah Topup RM5.00 . Wahh , Menurun ya , Sebab apa ? Sebab abdulfarique.com lebih memandang no jersi bolasepak kegemaran sahaja . Hee . Mizz Apple sila tuntut hadiah anda diruangan komen . 

   Post kan kepada saya No.fon atau alamat facebook atau alamat email . Kalau tak macammana saya nak topup . Tapi sebelum tu untuk pengumuman , Hadiah akan diberikan pada 31 Disember ini Sempena Selamat Hari Dapat Gaji . Haha . Saya terharu kerana Mizz Apple sudi menjadi followers saya yang ke - 36 . Buat kawan-kawan yang lain , jangan kecik hati . 

  Korang boleh tunggu aku lancarkan Jackpot no pageviews mengikut no yang aku nak pada 1 Januari 2011 ni . Hadiah biasa Topup RM10.00 Untuk korang yang kena . Sebelum terlupa , Mizz Apple sila buat satu entry mengenai award ini kerana Award ini adalah saya buat khas dan teramat khas untuk Mizz Apple . Tahniah :) Kenapa aku memilih no.36 ni ? korang nak tahu ? boleh tekan Read More tak ? hee .



Newcastle United 1 - 3 Manchester City


   

Salam kawan - kawan , seletah tamatnya aku menyaksikan perlawanan bolasepak diantara Malaysia Vs Indonesia di Rumah sabran ( member aku ) , aku pun duduk lepak kat luar sebab lama lagi game Manchester City ni . So aku wat keputusan balik rumah dan tengok dari alert fon je la . Tak elok dok rumah orang lama-lama :) .

 Action shot Newcastle1

Read More Kawan ,


syrupmasin ! Award Followers Ke 32



Award pertama dari abdulfarique.com diberikan untuk syrupmasin diatas menjadi followers abdulfarique.com yang ke '32' . Free Gift yang menanti syrupmasin adalah Topup RM10.00 dari abdulfarique.com . Sila tuntut hadiah anda di bahagian komen ya . Sila hantar Nombor telefon anda ataupun alamat facebook anda atau email anda untuk memberikan hadiah . Dengan syarat buat satu post mengenai award ni dalam blog anda , copy image award ni kerana ianya khas buat syrupmasin ! . Setiap tuntutan yang lebih daripada (3) hari dari tarikh ini tidak akan dilayan . Kenapa abdulfarique.com pilih no.32 untuk awards followers ni ? Nak tahu ? Jom Read More :)

Piala AFF Suzuki 2010 : Malaysia 3 - 0 Indonesia


 Salam kawan-kawan , Tahniah kepada Team Malaysia yang menang tadi . Haha , memang aku dah agak . menang . Hee :) . bagi korang tekan read more , just baca terus . Memang aku seronok hari ni . Malaysia menafaatkan tempat sendiri di Stadium Bukit Jalil Malam tadi ! . Aku ada buat 'stat' perlawanan ni . Nak baca ? nah . hehe :)



Disember 26, 2010






Gol dijaringkan oleh :  





Safee Sali (51,73') 







Ashaari Samsuddin (68')





Senarai pemain: 22 Khairul Fahmi, 4 Asraruddin Putra Omar, 8 Safiq Rahim, 9 Norshahrul Idlan Talaha, 10 Mohd Safee Sali (17 Amri Yahaya 81') ,  12 Amar Rohidan, 16 S. Kunanlan, 18 Mahali Jasulli (Mohd Sabre Mat Abu 90'), 21 Amirulhadi Zainal (26 Ashaari Samsuddin 53'), , 24 Mohd Muslim

Simpanan: 28 Sharbinee Alawee, 2 Mohd Sabre Mat Abu, 6 Razman Roslan, 3 Mohd Faizal, 7 Khairul Helmi, 17 Amri Yahaya,  26 Ashaari samsuddin, 15 K. Gurusamy, 19 Faizal
 Abu Bakar

Malaysia membawa bekalan 3-0 ke Jakarta pada perlawanan pertama di Stadium Nasional, Bukit Jalil malam ini. 

Selepas perlawanan separuh masa kedua bermula dan terhenti selama 5 minit akibat ganguaan laser. Malaysia bangkit dengan hasilan gelicikan Norshahrul Idlan Talaha yang berjaya menewaskan pertahanan Indonesia sebelum menolak ke Safee Sali yang tidak dikawal. Safee Sali mudah menolak masuk pada minit 51'.

Gol kedua terhasil apabila hasil yang mendapat bola lantunan pemain Indonesia yang mengawal Norshahrul Idlan terus merembat kencang menewaskan penjaga gol Indonesia Markus pada minit 68'

Manakala Safee Sali pada minit 73' menyudahkan hantaran Mohd Muslim hasil tandukan yang sekali lagi menewaskan pennjaga gol.


P/S :Harap-harap Malaysia menang Final ke2 ni dan dapat pegang Piala AFF tu . Pissttt , dah lama tak pegang kot :p







Saturday, December 25, 2010

5 Sebab Kenapa Aku Tak Suka Broadband

 
5 Sebab Kenapa Aku Tak Suka Broadband


  Salam , blog post aku kali ni mengenai broadband . Korang sendiri tahu kelebihan broadband . Yang paling utama boleh dibawa ke merata tempat la kan . Tapi korang tahu tak , banyak risiko dan perkara yang aku benci mengenai broadband ni . 2 Jenis broadband yang aku pernah pakai iaitu dari Celcom dan dari Maxis .


  Aku hanya boleh respek broadband maxis tapi kalau broadband Celcom ni maaflah aku tak berminat oke .Broadband salah satunya teknologi terkini iaitu teknologi rangkaian internet mudah alih . Senang untuk kita berhubung melalui internet kemana saja .

Read More ye :p


Thursday, December 23, 2010

Macam Mana Nak Kahwin ?

 

Walimatul Urus
 
Salam , korang pernah tak rasa teringin nak kahwin ? ( bukan kahwin satu lagi !! ) . Truely , aku teringin rasa nak kahwin . Aku teringin nak rasa ada anak sendiri , rumah sendiri , keluarga sendiri , dan teringin nak jaga anak dan isteri aku . Entry ni mungkin diluar batasan . Sebab ia adalah masa depan yang belum tentu kita mampu atau dapat kahwin .

  Mengulas pada topik ini , kahwin bukanlah sesuatu perkara yang mudah . Bukan senang nak jaga anak dara orang . Duit mesti cukup untuk sara anak isteri . Mesti kena 'top-up' barang-barang dapur kalau nak habis . Kalau korang sendiri tak mampu sara hidup korang , macam mana korang nak sara anak isteri korang ?

Read More Ye :p

Wednesday, December 22, 2010

Permainan Komputer Kegemaran !

 



   Salam , farique kembali lagi untuk post entry pada kali ni . Alhamdulillah blog aku sekarang ni mencapai pengunjung yang agak ramai . Jadi aku nak kongsi sikit la iaitu Permainan komputer kegemaran aku ni .


  Mungkin entry ni nampak macam kebudak-budakan pulak . Huhu , ini game kan standard la pasti tak kira umur meminati . Macam mana , mak aku minat game Zuma . Permainan komputer juga dapat lepaskan tension aku dan masalah aku . Kalau korang tak percaya , korang bleh try game GTA ke , Call Of Duty ke . Korang tembak je orang-orang mengikut suka hati korang . Waahh , hilang tension tu . Hehe


   Gua mula minat permainan komputer ni sejak aku ponteng sekolah dan pergi lepak kat CC . Macam-macam game aku layan masa tu untuk 'counting' waktu balik sekolah . ehehe . Amaran ! Korang kalau nak berjaya korang jangan ikut apa yang aku lakukan ni . Merbahaya .

Read More ye :-



Tuesday, December 21, 2010

Jangan Letak Lagu Dalam Blog Anda !





   Salam , entry aku kali ni mungkin agak jahat sikit . Truely , aku paling benci bila aku tengah blogwalking dan aku termasuk blog yang ada profile muzik . Untuk pengumuman anda , blogger memang benci mana-mana blog yang mempunyai lagu profile ni .

  Bagi sesiapa yang mempuyai lagu profile, Korang ni dapat digambarkan melalui situ . Korang lebih ego dan pentingkan diri sendiri . Bukan apa geng , korang melembabkan blog korang sendiri . Orang-orang yang penyabar dan terlalu fokus kan blog korang je akan tunggu . 


read more ye :)


Manchester City 1 - 2 Everton ?

 

Salam , papulawehh betul la ! Manchester City dah miss 1 perlawanan untuk mendapat kedudukan tertinggi di liga EPL ni .Malang siot , kekalahan MCFC pagi tadi membuatkan aku tiada semangat nak pergi kerja ( oii , Jangan tak pergi !! ) .

    Game MCFC vs Everton semalam aku tak follow kat kedai mamak sambil minum nescafe panas , gila kot game mula pukul 5.00 pg . Aku kena tidur sebab kejap lagi ni aku keja . Jadi aku follow melalui phone Alerts ja . Angin betul bangun-bangun dan baca mgs tengok-tengok MCFC kalah . Aduhai .

geng , read more ye :p

Monday, December 20, 2010

Saja Cuba Snap Picture :)

  Salam , kawan-kawan . Maaf ye . Aku tak reti nak zoom in dan tak pakar dalam bidang photografi , saja - saja mahu cuba :p


Kalau nak tengok boleh tekan Read More ini . Sebab gambar ni resolution tinggi ..


Sunday, December 19, 2010

Kenapa Aku Suka Berjalan Dari Naik Kenderaan ?

 
 

Salam kawan , jumpa lagi . Hari ni aku nak buat entry ni . 'Kenapa aku suka jalan kaki dari naik kenderaan ?' . Tapi tak de la nak berjalan jugak kalau penang pergi KL tu aku tak sanggup . haha :) . 


  Seronok juga kalau berjalan ni , sekali  skala buat aku gembira . oke la , aku teruskan cerita yang berkenaan dengan tajuk entry ni . Sebelum tu , korang kena tekan Read More untuk baca seterusnya .


Saturday, December 18, 2010

Contest! 3 Domain untuk dimenangi dari abdulfarique.com dan Mohamadfaiz.com!

farid Contest! 3 Domain untuk dimenangi dari abdulfarique.com dan Mohamadfaiz.com!
 
Pertandingan ini dianjurkan oleh www.abdulfarique.com dan mohamad faiz.com
Dengan kerjasama ihosterz dan zamnetwork
Syarat-syarat pertandingan.
  1. Buat satu entry bertajuk “Contest! 3 Domain untuk dimenangi dari abdulfarique.com dan mohamad faiz.com!”
  2. Copy banner yang di atas dan 'link'kan kepada www.abdulfarique.com.
  3.  Copy ayat di atas dan link kepada page masing-masing
  4. Buat satu entry review tentang blog   www.abdulfarique.com  dalam entry contest tadi
  5. Copy dan paste link korang kat bahagian komen di mohamad faiz.com
  6. Copy banner di bawah di blog korang
banner Contest! 3 Domain untuk dimenangi dari abdulfarique.com dan Mohamadfaiz.com!

Optional
  1. Jadi follower blog www.abdulfarique.com dan mohamad faiz.com
Pemenang akan di pilih oleh saudara farique
Pemenang akan diumumkan pada 11.1.11
Sebarang pertanyaan boleh
ditanya di ruang komen.

Penyertaan :
~Update~
1. Kodet
~ Kodet Guide - http://kodetguide.blogspot.com/2010/12/3-domain-untuk-dimenangi-dari.html

2. Azwan Ali
~http://akunerd.blogspot.com/2010/12/contest-1-3-domain-untuk-dimenangi-dari.html

~http://akunerd.blogspot.com/2

3. Syera
~http://syerasenyumsayang.blogspot.com/2010/12/3-domain-untuk-dimenangi-dari.html
4. Anda bila ?

Korang nak tunggu lagi ?
Peluang keemasan untuk 'upgrade' nama domain blog korang tu ! :) 

Peringatan !
Korang hanya buat SATU entry sahaja tetapi mempunyai dua cerita . Maksudnya 2 in 1 la . Review contest dan review blog ini hanya dengan satu post entry sahaja . Kan senang :p 





Bagaimana Nak Elak Dari Anjing Kejar Kita ?

Anjing Juga makhluk dan ciptaan Tuhan
   

Salam kawan-kawan , hari ni aku akan share satu entry ''Bagaimana Nak Elak Dari Anjing Kejar Kita''. Jangan risau kawan-kawan , 99% mengikut dari pengalaman aku dan ia terbukti berkesan !

   Kepada yang takut digigit anjing , korang tak perlu bimbang lagi . korang ikut arahan aku ni bila berdepan dengan anjing . Oke. Anjing ni pantang tengok orang macam cuak-cuak kat dia . Memang dia kejar korang dan kalau korang terus lari jagalah kaki korang , mesti kena gigit punya . Huhu .


  Anjing ni lebih kurang macam Polis . ( tapi Polis bukan anjing weyh !! nanti korang pergi buat report kata aku kutuk Polis pulak ! bukan tau ! Disclaimer ni !) . Polis pantang tengok orang curiga , takut-takut dengan dia , cuak dan lain lain . Mesti dia akan tahan korang . Macam tu jugak dengan anjing . Anjing memang dididik dari anak dah macam tu . Tak boleh salahkan dia . Kuasa Tuhan tu dan dia pun makhluk Tuhan .


Korang baca lagi k , tekan Read More :-


Peraduan : Kobolorasi Bersama Mohamadfaiz.com

      

 salam Kawan-kawan bloggers ku . Aku akan buat satu peraduan iaitu peraduan ''Review Abdulfarique.com Dan Mohamadfaiz.com'' . Hadiahnya 3 Domain ''.com'' untuk dimenangi . Terbuka kepada semua bloggers . Tertakluk kepada terma dan syarat k ! . Ini hanyalah risalah , esok atau lusa ni aku akan post lebih dekat lagi mengenai peraduan ni . Terima kasih kepada bro faiz yang sudi berkerjasama dengan saya . Jumpa esok ya . Salam ! :)

P/S : Untuk Detail , Syarat dan terma . Aku tak lupa akan update esok atau lusa ni k . Jangan lupa ye :) . Followers aku jika mahu seterusnya ...



Friday, December 17, 2010

10 Sebab Kenapa Aku Tak Suka Naik Bas

http://1.bp.blogspot.com/_j6D2JrAZyP4/TNl3y-SSPFI/AAAAAAAAASc/WrD-T9bc93Q/s1600/picture273le9.jpg
Milan , Kenangan ku :)
 



Salam kawan-kawan , hari ni sebelum aku nak tidur aku nak buat post ni . Mungkin tak menarik tetapi bersebab . sebab saya aku tak suka naik bas ya ? aduii . daripada aku start sekolah menengah aku dah naik bas . Kerja aku dulu pun sebagai Konduktor bas . Sekarang dah kerja lain la . Aku nak cerita kat kawan-kawan pengalaman dan sebab-sebab aku malas nak naik bas .

Tekan Read More ye :p ,


Thursday, December 16, 2010

Peraduan abdulfarique.com . 3 domain untuk dimenangi !

  Salam , aku dah boring gila hari ni . Sudah tak tahu nak buat apa . Terus aku terfikir nak buat peraduan . Apa - apa pun sebelum terjadi nya peraduan ni aku kena proceed dulu dengan iHosterZ . Nanti kalau silap apa-apa ke korang jugak pening dan bengang . hehe .

 Kat sini caranya dan undang-undang : -


 - Terbuka kepada pengguna Blogspot dan Wordpress sahaja .
 - Hanya perlu buat Review mengenai peraduan abdulfarique.com ini sahaja ! 
 - Setelah selesai sila post link blog anda disini .

Pemenang dikira melalui : -

 - Uniknya nama domain yang korang pilih tu .

Dipilih oleh 2 juri iaitu ,


 dan
  
 Untuk detail peraduan ni , aku akan buat nanti . Lagipun Peraduan ni masih aku tengah tunggu approved dulu . kalau jadi aku siapkan k ! :) . 

P/S :: Domain URL Fps Publishers ada sesiapa yang nak ? blog tu aku dah tutup . dan kosongkan . Domain name hidup sampai 11/11/2011 ni kot . ada yang nak ke ? hosting blogspot . comment yea :) 


Credit to yiedpozi : untuk peraduan Siapakah 5 blogger paling laju menaip , aku hadiahkan satu domain .com selama 1 tahun buat pemenang utama . yeid ? ko rasa ok x ? still tunggu your answer . see me at fb ( abdul farique farlyana ) untuk kita bincang . jangan lupa ! , untuk projek blog yied dan blog farid jgak :) . Bersatu kita teguh !

Beberapa Pantas Jari Jemari Mu !


 
  Salam , tadi aku buat la blog walking , ( tak tido ? ) ye la , aku tension ngn supervisor kat tempat keja aku ni . aku pun singgah jap kat blog muhamad Faiz ni .Aku ada terbaca artikel dia , mengenai contest dari yiedpozi.info  ni . Aku ingat nak try le . Nampak macam best je kan . huhu . Dalam keadaan tension aku pun try , akhirnya result aku ...


Wednesday, December 15, 2010

AFF Suzuki Cup 2010 - Malaysia vs Vietnam ( Semi - Finals 1 )



  
       2


0



  salam , Tahniah kepada Team Malaysia kerana mendahului Vietnam pada pertemuan perlawanan AFF Suzuki Cup 2010 ini . Malaysia menafaatkan gelanggang sendiri di Stadium Bukit Jalil apabila memenangi perlawanan ini . Tahniah Malaysia ! .Berbekalkan 2 gol di gelanggang sendiri , aku berharap Malaysia akan menang perlawanan di Gelanggang Vietnam nanti . Harap Malaysia maju jaya ye . chow chin chow :p Salam !


Tuesday, December 14, 2010

How To Make URL Icon ? ~ Favicon~ !!

   Salam , Hari ni aku bersiap sedia untuk ke tempat kerja pada pukul 11 japg . Arghh , batery fon pun takda ni ( charger rosak ) sabar je la . Aku tak tau apa yang diorang nak bising kat aku japg . hahaha . ye la , aku ni kerap buat hal kot . Anyway , korang da tengok perubahan blog aku ni yek ? huhu .

Aku dah pun membuang widget yang boleh slow kan blog aku tadi . Hari ni aku baru je buat Blog URL Icon .
yang logo icon atas tu berhuruf 'F' orange tu korang tau ke buat ? ( bagi yang tak tau le ) haha . Ok kat sini aku nak kongsikan caranya .

Korang masuk ke sini , Favicon~~





Arsenal Tewas !!!

  Salam kawan2 ! , tadi aku liihat di live score ni (maklumle , nak tengok live tp tenet ciput ! ) Manchester Utd 1 - 0 Arsenal !! arghhhhh ! MU ternyata tak mau rekod kalah tu ! serr ! Manchester City kembali ke no 3 beb ! aduii . ape2 pun , Man Utd dah leading table . arsenal lak no 2 . chelsea terus muncung je mulut . hahaha . Aku geram ni , target aku lari lak! . aku ni baru je sihat ni ( demam ) , dia buat mcm ni bg aku tambah panas ( suhu pun naik ) haha . Arini aku nak kena let go p keja da . Dah sihat dah ,, huhu , sedikit screenshot untuk korang k :)

Monday, December 13, 2010

Terima Kasih Tottenham ! :)

 Salam , Hari ni Tottenham Hotspurs berjaya menyekat Chelsea dari naik memotong Manchester City ! Huhu , terima kasih tak terhingga buat Tottenham ! tak sangka ramalan aku betul juga ! . Dalam keadaan demam ni , aku sanggup buat post ni sebab aku betul2 gembira !

Japg malam , aku hanya untuk game ARSENAL vs MANCHESTER UNITED .
Harapan aku , agar kedua-dua team ni seri la . Tapi MU berbekalkan satu lagi game . hari tu kan diorang main utk UEFA . kena hati- hati juga tu ! .

  Tadi aku terbaca satu artikel di www.mcfc.co.uk , yang menyatakan Carlos Tevez buat Request Transfer . huhu , jangan la Carlos . MCFC tanpa kamu memang sedikit goyah ! . Walaupun MC ada beberapa pemain baru  , 


Sunday, December 12, 2010

Manchester City Semakin Hampir !!

Table sekarang ni !

  Salam , wahh tadi Mancity Menang nampaknye . Target aku yang pertama ni menjadi . Harap yang kedua ni jadi lagi untuk mancity terus naik .

Friday, December 10, 2010

Harian Ku Di B-Suite ( 09 Disember 2010 )

MENJEJAK 2011 Di B-SUiTE

Harian Ku Di B-Suite
9 Disember 2010
Over Night Shift


   Salam kawan2 yang sudi membaca epik aku yang ketiga ni ( 09 Disember 2010 ) . Bersamaan 22 Hari Lagi MENJEJAK 2011 DI B-SUITE ! . Lepas 22 Hari ni , aku akan hentikan pendedahan aku yang seterusnya kecuali ramai yang suka membaca epik aku  ( Harap-harap je ) . Ok la seperti biasa , ( night Shift oke ) Aku g keja pukul 11 mlm ( Tepat sehh ) . Sampai2 di stesen bas bukit jambul , macam biasa la berjalan ....sayupp


Perjalanan Masih Jauh

  Jalan punya jalan punya jalan , akhirnya sampai jugak ! aku berjalan sambil dengar lagu dari fon aku menggunakan Telinga Besar Aku ( Headphone ) . ye la kan boring . Sampai2 je kat B-Suite , aku terus singgah kat abg hafiz jap . Lepas tu aku g Security Control Room g Punch in . Lepas tu standard la buat kerja le . huhuhu .

Adoi , Banyaknye kotor arini !

   Toilet arini lobby dan 2nd floor memang dalam status paria ( kotor ) . Ape hal lagi , cuci la . mula2 aku touch up toilet atas bawah dulu . lepas tu aku mop dan dust mop lobby tu , kotor sgt . PA petang wat pe haa ??

Sapu la sikit ..

    Sapu2 lobby , basement , staircase , Front Office , Security , back lobby , under sofa , under bumbung , porch area sampai tengah jalan aku sapu ( tu perli main tu ) haha .

- Arini keja kebanyakan aku settle awal . Faster bikin , buat mcm lipas kudung .. pastu lam pukul 1.06 pagi .. aku ke ...

Selak kot2 ada duit .. gilaa !

    Kena make up room untuk standby la . hari ni Full House .. ayo letih aku ! . tengah2 make up tu , bilik ni kenape ek check out lambat ??? emm , akhirnya aku jumpa apa puncanya ...

tak nampak ek ?

   Kurang jelas kot .. kesan-kesan air ada tu .. nah tengok dekat2 la beb ..

Kondom Durex Extra Safe !

   alamak ! kondom , rupanya diorang tutttttt , sebab tu check out kejap je . haha , benda ni .. SUDAH MEJADI BIASA!.... hehehehe , bab lagu Punca - Dayana :) . Lepas abish buat bilik ni .
aku tgk jam ni dah pukul 2.00 pagi . Abg Amri pun dah calling g Assignment Floor 19th-3rd ..

Tunggu2 ! tunggu abg amri !

   Aku nie lau nak naik floor kena berteman . Aku bukannye takut tapi aku segan ja naik sorang2 pukul 2-3 pagi ni . huhuhu :) .

Pelan2 kayuh !

   oppp . jangan le laju sgt . tak siap lagi ni . huhuuhu . celoteh aku kepada abg amri .  huhuhu .
mop jangan tak mop !

   Ini lah aktiviti aku lau aku keja malam . keja malam ni memang memenatkan . huhu , ku luahkan segala kudrat yang aku ada untuk mengharungi kehidupan ini . wahhhh sadisnya ayat .. hehehe .lepas abis wat semua ini . pukul 3 aku g cuci toilet lobby n 2nd floor . penamat !

meletak tisu di toilet ..

    Abis je wat toilet . aku tros kutip sampah n buang . aku pon wat kerja2 aku seperti biasa . gambar dan penulisan tak dapat aku tuliskan kerana aku pun letih gila kerja terok kot . uhuhu . nak relax2 mlm2 ni susah sikit ..

Memenatkan !

  Hak yang ni paling penat . Angkat air minuman . arini aku kira senang sikit , angkat 21 kotak je . kadang2 bila 31 kotak la , 28 kotak la , 40 kotak la fuhhh terok . patah tangan aku camni . hahaha .

tarikkkkkkk ...

    Argghhh , yang ni payah ni . kat basement . memang la guna troli tapi korang bayangkan , aku kena angkat troli ni bila aku nak menuju ke lift ni . Aku dah la sakit tangan kiri ( siku lari akibat hentakan kuat , masa umur 8 tahun ) . kena angkat kuat2 n rentap kuat2 . bahaya la . kalau bos aku ni baca artikel ni , tolong lah kat carpet merah tu boh la simen condong untuk senang tolak je , bukannye angkat . seksa tau seksa ! ko tak caye ko buat la camni tengok ..

Tgh buat kerja ke , kira bunga kat sofa ??

   Pastu aku g parking air mineral kat tingkat 2 . pastu aku g lobby , settle2 apa2 yang patut . Pastu aku g mop n dust mop lobby . pastu aku wat kerja2 ringan yang lain2 . abis siap semua kerja . ini lah masa untuk aku relax jap . ( malam2 aku x suka break ! )

Boh Nescafe panas dulu !


  Haha , lepak2 kat locker . minum2 air n teman abg amri makan . pastu aku g Control room lak .

cehh , siap ngn drumstick !

berlagak siot !

     Cehh , ngn gambar2 pegang chopstick ( hehe , drumstick la tu ) . tengah ketuk2 apa2 yang patut le . pastu aku wat apa2 kerja skit kerja penghabisan . pastu cukup time aku ...

Dalam Bas Rapid . hehehe

   Apa lagi , balik la . tanya pulak . apa ingat dok hotel lama2 bleh naik gaji ka ??? hahha .
ok la byebye . salam :p

second last picture ye :)

Wahh bukan bergaya !

  Hehe , Itulah gambar2 aku wat setakat ni . Bagi yang sudi baca epik aku lagi ni , jangan lupa tunggu esok ye . update lagi :)) !!
 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!