Monday, December 27, 2010

Newcastle United 1 - 3 Manchester City


   

Salam kawan - kawan , seletah tamatnya aku menyaksikan perlawanan bolasepak diantara Malaysia Vs Indonesia di Rumah sabran ( member aku ) , aku pun duduk lepak kat luar sebab lama lagi game Manchester City ni . So aku wat keputusan balik rumah dan tengok dari alert fon je la . Tak elok dok rumah orang lama-lama :) .

 Action shot Newcastle1

Read More Kawan ,





  Kawan , Newcastle United kena belasah teruk dengan MCity ni . Pada minit pertama Gareth Barry dah jaringkan gol . steady la Barry !! . Lepas tu 5 minit seterusnya C.Tevez ( my idol ) buat gol pulak ! . Agaknya terbuka mata Pengurus Pasukan , Roberto Mancini . Sapa cakap C.Tevez tak kuat . Mancini ni pun satu suka rehatkan Tevez lama-lama , bila dia main pun Mancini akan tukarkan dengan pemain lain . Dia stress la , Lepas ni Tevez buat request Transfer tak bagi pula . Sayangilah Tevez, Mancini oii ..

 Tevez terbaik , jaringan keduanya dilakukan pada minit ke '81 . Tapi sebelum itu gol saguhati dijaringkan oleh A.Carrol pada minit ke '72 . A.Carrol adalah penjaring setia Newcastle United . Perlawanan tadi membuktikan R.Mancini mampu membuktikan kekuatannya untuk membawa Manchester City ke tangga top 3 . 


  Sekarang Manchester City berada ditangga ke-2 . Kita tunggu malam kejap lagi iaitu perlawanan Arsenal melawan Chelsea , Aku harap-harap game arsenal vs Chelsea ni kedua-duanya seri . Haha . Mesti sekarang penyokong arsenal ataupun chelsea tengah panas dengan aku sekarang ni . Manchester United berada di persada liga kerana MU menang 2-0 dengan Sunderland malam tadi . Ayam betul la . Tak pe la , apa-apa pun aku harap yang terbaik dari manchester City . Aku screenshot League Table liga EPL untuk korang k . Salam Akhir , Byebye :)


Sebelum tu kat sini aku copy Match Detail sekali ...


Match details

Sunday 26 December 2010, 3:00PM
Att: 51635
Barclays Premier League
Referee:
Chris Foy (Merseyside)

Teams

Newcastle United:
Krul, Coloccini, Joe Enrique, Simpson, Taylor, Nolan, Barton, Routledge (Ranger 61mins), Gutierrez, Tiote, Carroll.
Unused subs:
Harper, Williamson, Perch, Guthrie, Smith, Best
Bookings:
Nolan (25mins)
Manchester City:
Hart, Boateng, Kompany, Lescott, Kolarov, DeJong, Yaya Toure (Vieira 83mins), Barry, Silva (Johnson 70mins), Tevez (Balotelli 86mins), Milner.
Unused subs:
Given, Richards, Jo, Zabaleta
Bookings:
Silva (30mins), Lescott (65mins), Hart (77mins) Johnson (89mins), Balotelli (90mins)





 



3 comments:

Anonymous said...

Manchester city bakal jatuh 19 game da main . Team lain belom lagi kebanyakan baru 17 perlawanan je ..

youthwilliam1122 on December 29, 2010 at 2:36 AM said...

memang benar.Tapi skrangnya sudah menjadi top3",

Abdul Farique on December 29, 2010 at 2:38 AM said...

Benar sangat tu william ! . Manchester City sudah ada kehebatannya :) tabeek calekk ! :p

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!