Wednesday, March 30, 2011

Peraduan Review Blog Transformasi AF .

   Salam . fuhh dah lama AF tak buat peraduan . Ok kali ini AF nak cuba buat contest sekali lagi . Contest kali ni AF akan buat peraduan Review Blog baru AF ni . AF harap ramai lah yang sudi join . Sejak kewangan yang terlebih mencukupi ni , AF teringin nak buat peraduan . Akhirnya berjaya jugak .
   AF pun kadang-kadang teringin jugak nak join-join peraduan ni tapi AF dah tau da , memang AF akan kalah . hahaha . ok la , syarat-syarat pertandingan semua ada kat bawah ni . Jom kita check it out :)
   


Syarat-syarat pertandingan.
  1. Buat satu entry bertajuk “Contest! RM100 untuk dimenangi dari abdulfarique.com .
  2. Copy banner yang di atas dan 'link'kan kepada www.abdulfarique.com.
  3. Buat satu entry review tentang blog  www.abdulfarique.com  dan apa yang patut AF transformasikan dalam entry contest tadi .
  4. Copy dan paste link korang kat bahagian komen di abdulfarique.com
  5. Copy header AF dan paste di entry blog korang .
  6. Terbuka bagi sesiapa yang follow blog AF .
  7. Tag 3 orang .

 Hadiah Utama

1. 1st Prize = Wang Tunai RM100 , Topup RM10 .
2. 2nd Prize = Domain .com bernilai RM30 , Topup RM10.
3. 3rd Prize = Header Bernilai RM10. Topup RM5 .
4. Saguhati = Topup RM5 .
5. Saguhati = Topup RM5 .

  Ini lah dia syarat-syarat serta hadiah hadiah peraduan AF ni . AF mulakan peraduan ni pada hari ini dan akan berakhir pada 19.04.2011 . Mari-mari join . InsyaAllah kalau jumlah penyertaan banyak AF akan tambah hadiah lagi dan bukakan lagi 5 pemenang . AF harap ramai lah yang join ye . Tapi ingat sekali lagi . Follow AF + Copy header AF + Buat Entry tentang Peraduan ni + masukkan sekali Review Blog AF dalam entry peraduan + Dah Siap komen link entry kat entry ni . Jom mai pakat ramai-ramai kita join na ! :)


Ditutup Awal kerana contest ketiga hampir dekat !
Tarikh Tutup , 07/04/2011
 
  1. http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  2.  http://citeje.com/?p=824
  3. http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/contest-rm-100-untuk-dimenangi-dari.html
  4. http://farahshahirah.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html         
  5. http://sunshineandsunlight.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  6. http://moipunyerblog.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  7. http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  8. http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  9. http://zlfa97.blogspot.com/2011/03/contest-bernilai-rm100-untuk-dimenangi.html
  10. http://noormurniothman.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  11. http://nuramalinayazid.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  12. http://greentiqo.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  13. http://atasawanbiru.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  14. http://finawani.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html
  15. http://adialuvluze.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html





45 comments:

Norashiqin Kamaruzaman on March 30, 2011 at 9:12 PM said...

nak masuk neyhh...nak num 1 <-------bank tgh kosong....heheheh

Abdul Farique on March 30, 2011 at 9:21 PM said...

@Norashiqin Kamaruzaman : hehehe , lau camtu .. cepatlah jalankan syaratnya dan post link kat sini :p

toyolkiut on March 30, 2011 at 9:25 PM said...

TK datang jenguk selepas d sergah dan dipaksa rela oleh jejaka terhangat(sejuk mcm ais je sebenarnya ia tu.. hehe..)

nanti TK tngok2 ye..
br first time dtg ni..
salam kenal..

!! Kodet !! on March 30, 2011 at 9:28 PM said...

macam mana pemenang dikira ? melalui backlink ? atau melalui review yang telah dibuat ? atau melalui random ?

Abdul Farique on March 30, 2011 at 9:30 PM said...

@toyolkiut : salam kenal bro . ok bro kalau rasa nak join , come on je tau bro :)

Abdul Farique on March 30, 2011 at 9:36 PM said...

@!! Kodet !! : melalui backlink , idea untuk transformasi dan kerajinan tulis panjang atau cari idea

dya adriza on March 30, 2011 at 9:38 PM said...

wah.. ingatkan AF tu akedemi fantasia. haha

Mr.CiteJe on March 30, 2011 at 9:38 PM said...

@Abdul Farique
waaaa.blog2 baru susah la..nak tulis panjang2?..aduh..tak jadi la nak join...hehehe..bru ingtkan nak join..

Norashiqin Kamaruzaman on March 30, 2011 at 9:46 PM said...

http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

DAH POST DAH....huhu =D

Abdul Farique on March 30, 2011 at 10:09 PM said...

@Mr.CiteJe : panjang itu kerajinan je .. lau rajin tulis panjang2 tapi isi kosong wat pe .. adess kamu ni ..

Abdul Farique on March 30, 2011 at 10:09 PM said...

@Norashiqin Kamaruzaman : terima kasih sebab join yea :)

Siti Safiyyah on March 30, 2011 at 10:21 PM said...

RM100?? wow! free2 jek dapat..;p

Mr.CiteJe on March 30, 2011 at 10:30 PM said...

@Abdul Farique : haha..saje2 je tanye..jgn marah..Join Dah!! http://citeje.com/?p=824 Boleh menang!!(yakin)..wakaka!..:D

c-tea on March 30, 2011 at 11:03 PM said...

af..ct nak join..dah wat entry..kalau ade mane-mane syarat yang ct tak ikut..af bagitahu k..

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/contest-rm-100-untuk-dimenangi-dari.html

fasha on March 30, 2011 at 11:51 PM said...

dah join :)

http://farahshahirah.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

!! Kodet !! on March 31, 2011 at 12:00 AM said...

maksudnya tiga yg penting la iaitu Backlink , Idea , Kerajinan menulis lah? ok... nnti aku buat...

AdiaLuze on March 31, 2011 at 12:30 AM said...

Wokeh !! Dah join :

http://adialuvluze.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

TQ !!

AdiaLuze on March 31, 2011 at 12:34 AM said...

Dah join :

http://adialuvluze.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

TQ ;)

Cik Lyana ヅ on March 31, 2011 at 2:32 AM said...

http://sunshineandsunlight.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

Sy join jugak yer AF. :)

moi on March 31, 2011 at 3:00 PM said...

moi join

http://moipunyerblog.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

nk rm100!!!

E-ra paSha on March 31, 2011 at 3:41 PM said...

e-ra mahu join jgk!!!!!! hee..jmpt bace ye..hope mng la ye..=P
(kalo ade yg slh btwu ye..tQ)
http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

deeya on March 31, 2011 at 5:34 PM said...

http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/03/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

nak rasuah inchik farique boley tak ...?? nak bagi gegule jerp ..

Abdul Farique on March 31, 2011 at 7:55 PM said...

@dya adriza : ohhh .. perli ye ? hahaha

Abdul Farique on March 31, 2011 at 7:56 PM said...

@Siti Safiyyah : SS tak nak join ? :(

Abdul Farique on March 31, 2011 at 7:59 PM said...

@Mr.CiteJe : terbaiklah .. thanks 4 join :)

Abdul Farique on March 31, 2011 at 8:00 PM said...

@c-tea : ok thanks 4 join yea :p ..

Gadiz_blogger14 on March 31, 2011 at 11:22 PM said...

Wowwww!!Ada contest!!Nak joinlah..actually dah join dah..http://zlfa97.blogspot.com/2011/03/contest-bernilai-rm100-untuk-dimenangi.html
Kalau ada apa-apa tertinggal gtaw tau..TAPI...Ada satu syarat sya tambah...PROMOTE blog AF..heheh..rasuah sebenarnya..Thanks adakan contest!!ngee~

Puan Kutu on April 1, 2011 at 11:21 AM said...

sy seorang yg rajin tulis panjang2 tapi isi kosong..join jugaklah walau AF tak suka..Cuma bg peluang 3org power review blog AF..

http://noormurniothman.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

tq..

NurAmal on April 1, 2011 at 3:24 PM said...

nak join ni....
sat ag letak link kat sini. :)

NurAmal on April 1, 2011 at 4:29 PM said...

link sini...

http://nuramalinayazid.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

Norashiqin Kamaruzaman on April 1, 2011 at 7:21 PM said...

@Abdul Farique

huhu....kena tag gak ke?? heheh....bawu tambah syrat kan kan... =p

tiQo...(-_-'') on April 1, 2011 at 8:25 PM said...

erm AF...aku join...
sedang dlm proses ni...tp agak panjng lah...
sekarng ni tgh baca novel AF....tunggu k...
tadi nk suruh AF transform sikit kat ruangan novel tu tadi....tp bila mata ni baca novel tu...terus lekat...hehee...wlaupun ada ksalahn bhs...tp jln cerita mnarik...tp baru part 1 aku baca ni...nak habiskan jap...
nanti aku letak link...hehe...

Abdul Farique on April 1, 2011 at 8:31 PM said...

semua yg post link penyertaan kat sini , af terima tau .. :) harap2 ada lagi yg join :p

Abdul Farique on April 1, 2011 at 8:35 PM said...

@tiQo...(-_-'') : ala biasalah gua baru2 je dalam penulisan novel ni .. hahaha ok2 .. i wait u :)

tiQo...(-_-'') on April 1, 2011 at 10:40 PM said...

hehe,,,akhirnya...

http://greentiqo.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

maaf lah..panjng sgt^^

areen jerry on April 3, 2011 at 12:25 AM said...

kitee nak join lah , tapi tengah malam bute nii idea tak datang :( esok esok sy join nyee AF , dapat saguhati pun okayy kannn . hehehe >.<

Abdul Farique on April 3, 2011 at 1:19 AM said...

@areen jerry : ok .. gua tunggu ya :)

areen jerry on April 3, 2011 at 9:50 AM said...

okayy dh siap >.< tak sangke plakk dapat siap awal , hehe . tapi pendek siked lh -.-

http://atasawanbiru.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

Abdul Farique on April 3, 2011 at 2:10 PM said...

@areen jerry : huhu .. takpa la asalkan da join . thanks yea :)

fina wani on April 4, 2011 at 4:37 PM said...

http://finawani.blogspot.com/2011/04/contest-rm100-untuk-dimenangi-dari.html

AF ! fyna join niey taw .... :)

Abdul Farique on April 6, 2011 at 11:56 PM said...

@fina wani: yeahh ok fina . kamu yang terakhir ... thanks 4 join .

Perhatian , untuk semua pada hari ini 07/07/2011 ni bertanda bahawa peraduan ini telah ditutup penyertaan . Sebarang info dan isu semasa mengenai peraduan ini akan saya beritahu di entry yang lain .

Faziera on April 9, 2011 at 10:40 AM said...

alahh..baru je tau tadi dr blogwalking.. tak sempat pulak nak join..huhu
=(

eh, ade contest lagi ke pasni?nak join..nk join.. ^_^

Abdul Farique on April 9, 2011 at 2:37 PM said...

@Faziera: huhuhu .. takpe la next week contest baru af akan jalankan .. harao awak join ye :)

cik tiera™ on April 10, 2011 at 5:49 PM said...

ala..xsmpat nk join la..AF..nnt de contest laen gtaw ye..nk cuba.. hehe

Abdul Farique on April 10, 2011 at 6:09 PM said...

@cik tiera™: takpa2 , cik tiera tunggu de next contest ya .. here its coming :)

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!