Tuesday, May 17, 2011

Pemuda China Mencipta Kereta Lamborghini Reventon Sendiri !

      Akibat kegilaan dan keinginan untuk memiliki sebuah kereta mewah , Lamborghini Reventon , seorang pemuda china merangkap pemilik sebuah salon di Kunming China ini menghabiskan sebanyak $13,800 untuk menukarkan kereta Nissan A31 lamanya kepada kereta impiannya iaitu Lamborghini Reventon. 


   Mungkin kerana tidak mampu untuk membeli Lamborghini Reventon yang original , beliau terpaksa membuat replika kereta mewah tersebut agar dapat menaiki walaupun bukanlah original . Kesemua badan kereta menggunakan replica yang dibuat sendiri kecuali enjin menggunakan enjin Lamborghini RB25 yang original.




   Kegilaan sesuatu benda boleh menyebabkan kita tambah gila .

http://1.bp.blogspot.com/-_ZDgZjtvbDw/TdI1aLRx6JI/AAAAAAAAIaw/o_d5Io769cI/s1600/lamborghini-reventon-01.jpg
Lamborghini Original
 

 http://2.bp.blogspot.com/-_6nuXlDR8Uw/TdI1buqsluI/AAAAAAAAIa0/bVdXz2-UXKw/s1600/Lamborghini-Reventon-550x379.jpghttp://3.bp.blogspot.com/-5W4KAkMJn_U/TdI1V2bJoCI/AAAAAAAAIak/TVtMMOOyfCM/s1600/Lamborghini-Reventon3-550x371.jpg

 http://3.bp.blogspot.com/-W4SexwZiSQU/TdI1TfoEjZI/AAAAAAAAIag/n_TfPs3Y3qI/s1600/Lamborghini-Reventon2-550x366.jpg


 http://2.bp.blogspot.com/-r50Aq_izBVc/TdI1YhtID-I/AAAAAAAAIas/E9HKkE9nxz4/s1600/Lamborghini-Reventon5-550x369.jpg


 http://4.bp.blogspot.com/-hOeGDQ2rLco/TdI1XQYV8eI/AAAAAAAAIao/L_GGMyq4jRA/s1600/Lamborghini-Reventon4-550x369.jpg


    harap-harap nanti dia spray la body warna kuning . Fuhh jadi sebijik macam Lamborghini nanti . Kreatif sungguh pemuda ni . Walaupun tak dapat naik yang original dapat naik buatan sendiri pun jadilah . Ingat , potong blok masukkan carburator RXZ . Baru kasi pecut laju sikit :)


Kredit : budakbotak.com 


Tags : lamborghini buat sendiri, pemuda china buat lamborghini reventon, gambar lamborghini reventon modify, gambar lamborghini reventop buat sendiri, Lamborghini Reventon tiruan, Gambar kereta lamborghini reventon, pemuda china buat kereta sendiri .






9 comments:

cik AF on May 17, 2011 at 5:29 PM said...

pergh, tak sangka. ghupenye ada gak yang wat cenggitu. tapi salute arr, kreatif gile seyh! haha, tu la, pastikan nanti dye cat la keta tu yep :) huhu

Cik Ladies on May 17, 2011 at 5:45 PM said...

lepas dia spray.. tolong cakap kat dia meh import ke CL meh.. err.. bayar RM10 je oke tak? :apa XD

Pijahh' de-Arr on May 17, 2011 at 5:46 PM said...

hebak kot..=D

Aku Huduh ! on May 17, 2011 at 6:49 PM said...

hmm.. boleh dijadikan contoh.. even dia tak mampu die cuba.. kat dunia ni takde yg mustahil.. :)

Abdul Farique on May 18, 2011 at 2:03 AM said...

@cik AF: hahahaha , itu la . susah nak cari orang kreatif camni :P

Abdul Farique on May 18, 2011 at 2:03 AM said...

@Cik Ladies: RM10 nak buat duit makan pun tak cukup :P

Abdul Farique on May 18, 2011 at 2:03 AM said...

@Pijahh' de-Arr: itu la .. sempoi :P

Abdul Farique on May 18, 2011 at 2:04 AM said...

@Aku Huduh !: ya , dia berani menempuh cubaan :P

Maria James on May 18, 2011 at 9:11 AM said...

itu memang amat WOW!

tapi lambor Jejai real. hau hau hau.

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!