Sunday, May 22, 2011

Punca Tanah Runtuh Hulu Langat | 22 Mei 2011

    Salam kawan-kawan , semua orang tahu tentang Kejadian Tanah Runtuh hulu Langat pada 21 mei 2011 , semalam . Tapi adakah anda semua tahu apa puncanya tanah runtuh ini berlaku ? Kejadian Tanah Runtuh yang menyebabkan 24 Anak-anak yatim menjadi mangsa , tetapi semuanya takdir Tuhan . Bagaimana tanah runtuh ini terjadi ya ?


   kejadian berkenaan berkemungkinan mempunyai persamaan dengan tragedi banjir lumpur yang berlaku di Pos Dipang, Kampar, Perak pada 1996 dan di Jalan Susur Genting Highlands pada 1995.

 

“Debris flow ini berpunca daripada tiga faktor alam sekitar iaitu keadaan cuaca, keadaan muka bumi dan geologi, di mana ia turut berkaitan dengan sumber air atas bukit.
 

   Untuk berita lanjut mengenai punca tanah runtuh hulu langat ini anda boleh melihat di Syafiq! .


  Tags: punca tanah runtuh hulu langat, tanah runtuh hulu langat, tanah runtuh hulu langat 21 mei 2011, punca kejadian tanah runtuh hulu langat, punca tanah runtuh hulu langat 21 mei 2011, kejadian tanah runtuh hulu langat .

2 comments:

Siti Lyana on May 23, 2011 at 10:09 AM said...

alfatihah untuk adik² ini...
tribute untuk mangsa dan ahli keluarga,
Wajah-wajah suci itu.

Abdul Farique on May 23, 2011 at 2:18 PM said...

@Siti Lyana: Al-Fatehah . semoga ditempatkan didalam golongan orang orang yang beriman ..

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!