Monday, June 6, 2011

Football | Liverpool FC vs Malaysia Julai 2011 | Jelajah Asia 2011

PETALING JAYA: Kelab ternama Liga Perdana Inggeris (EPL) Liverpool akan melakukan kunjungan sulung ke Malaysia ketika Jelajah Asia 2011, bulan depan.

Pasukan yang dikenali sebagai 'The Reds' itu dijangka bertemu peminat mereka di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada 16 Julai untuk mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan kebangsaan Malaysia. 

"Ini merupakan lawatan pertama kami ke Malaysia dan kami tahu Liverpool FC mempunyai ramai peminat di sini. Setiap individu dalam pasukan kami sangat teruja untuk datang ke sini," kata pengarah urusannya, Ian Ayre di sini, hari ini. 

Beliau yang berada di ibu negara untuk melancarkan jualan tiket perlawanan persahabatan itu berkata, perlawanan pramusim adalah sangat penting kepada pasukannya dan mereka akan menganggap serius perlawanan persahabatan dengan Malaysia.

"Perlawanan menentang Malaysia akan memainkan peranan besar untuk persediaan kempen 2011/2012. Sesetengah orang berkata perlawanan pra-musim adalah tidak tulen atau tidak terlalu bermakna kepada pasukan besar.

"Di Liverpool FC, kami menganggap perlawanan ini secara serius. Bukan saja kerana ia adalah tempoh penting untuk pemain kami menjadi cergas dan bersedia untuk musim besar tetapi kerana ia merupakan peluang untuk peminat kami bertemu wira-wira mereka," kata Ayre. 

Baca selanjutnya di : Berita Harian


  wow, Selepas Arsenal , liverpool pula yang akan ke Malaysia nanti. best gila .. hehehe XD

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!