Tuesday, June 21, 2011

Fuh Lega ! Alexa Rank Aku Dah Turun :D

     Assalam kawan-kawan. Sebulan lebih mencari traffik, kini traffik blog aku telahpun mencapai hampir 200,000 pageviews . Dalam masa 1 tahun lebih berblogging , pencapaian 200,000 pageviews tidaklah begitu memerangsangkan. Tapi bagi aku itu sudah cukup berbaloi kerana sebelum ini pageviews aku sekadar 42,000 pageviews saja. Tapi dalam masa 8 bulan, aku berjaya mencapai 150,000 pageviews.






   Followers pun kini telahpun mencapai 1327 Followers. Alhamdulillah jumlah online visitor di blog aku pada waktu puncak sekurang-kurangnya mempunyai 10 online visitor. Haa, online visitor aku sedikit jatuh sikit kalau nak dikira dari graf. Sebelum ni online visitor aku mampu bertahan sebanyak 20 online visitor. Maklumlah sekarang banyak entry SEO aku yang tak berapa menjadi, terutama entry Maharaja Lawak. Sedih-sedih. Takpe la takde rezeki.






   Serius aku seronok bila ranking traffik alexa aku turun 400,000 Global rank. Fuh tak sia-sia. Sebelum ni 3 minggu yang lepas blog aku berada didalam ranking 820,000 Global Rank dan 8,120 Rank Malaysia. Kini aku berjaya meraih 429,078 Global Rank dan 2,120 Rank Malaysia. Wahh berjaya turun.




  So target aku kali ni adalah nak capai 2000 Followers, 300,000 Pageviews, 20 online visitor waktu puncak, 300,000 Alexa Global Rank dan 1,100 Rank Malaysia. Korang semua, doakan misi aku berjaya :)




  # Dah dapat cek dari ExaBytes, so mari kita enjoy ! hehe. Ehhh takleh , japg aku ada Ujian Lisan Bahasa Melayu untuk SPM. So doakan aku lulus :D Amin. 

6 comments:

blogtube on June 21, 2011 at 5:15 AM said...

syoknya... cecah 200k-pv 'tahniah buat saudara farique!' ;thumb up; trus maju!

ronda ronda bersama farique@myobw..

Puan Kutu on June 21, 2011 at 11:50 PM said...

aiyoo syabas!

Abdul Farique on June 22, 2011 at 2:25 AM said...

@blogtube: huhuhu , thanks bro .. semoga bro juga berjaya :D

Abdul Farique on June 22, 2011 at 2:26 AM said...

@Puan Kutu: huhuhu ... thanks puan kutu .. semoga puan kutu juga berjaya :D

azrijohan on June 26, 2011 at 10:45 AM said...

waahhhhh,tahniah...bagus seh
ajar la macam mane turun mendadak gitu




http://azrijohan.blogspot.com/2011/06/kalau-berani-copy-paste-lah-entri-aku.html

Nurnabilah Samsudin on August 8, 2011 at 9:33 AM said...

Abdul Rafique,

You can contact me by emailing to nurnabilahsam@cat.com.my

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!