Tuesday, August 9, 2011

Misi Jelajah 1,000 Blog Abdulfarique.com

     Salam ramadhan, dibulan ramadhan ni yang mulia ni aku dah terasa kehangatan bahangnya sehingga aku dah kekurangan idea untuk mengemas kini blog pisican ni. Kali ni adalah misi jelajah 1,000 blog. Aku nak blogwalking dengan menggunakan kuasa online percuma 24 jam aku ni untuk blogwalking blog-blog yang ada di malaysia ni ( yang mana sempat ).




   Setakat ni dah 500+ blog telah aku kunjungi pada 4 julai 2011 hingga 6 julai 2011 ni. Jadi sekarang masih berbaki 500 blog untuk aku singgah. Dalam 500 blog ni aku nak kasi special sikit dimana aku nak cari 100 blog yang mempunyai penulisan yang terbaik untuk aku letakkan kat bloglist aku. Apa gunanya banyakkan bloglist ni ?


''Bloglist sangat-sangat penting dalam menjana traffik melalui enjin pencarian. Apa-apa entri pada bloglist kegemaran anda akan menghasilkan keyword dan blog anda akan menumpang sekali keyword tersebut. Contohnya, walaupun blog anda tidak pernah ada kaitan dengan seks, keyword seks dari google search tersebut datang dari entri bloglist korang. Mudah kan? So, jangan lupa untuk letak bloglist kat blog anda.'' - Melvister.com


   Jadi apakah masih ragu-ragu untuk meletakkan blog aku di bloglist korang? hehe. terpulanglah. Tapi aku taknak mensia-siakan peluang itu. Jadi aku nak tambahkan 100 lagi blog untuk mengisi ruangan bloglist aku. Jadi ada sesiapa yang nak masuk bloglist aku ? tak perlu entry-entry, tak perlu tag hanya komen dibawah entry ni dengan meletakkan URL blog korang je.




   Kerana aku letih dah selalu masuk ke blog yang sama. Teringin nak singgah blog blog yang tak pernah aku singgah. Takpa dari blog yang selalu join pun ok jugak, dari blog ke blog melalui kelebihan shoutbox korang kan. Apa tunggu lagi, jom bantu aku jelajah 500 blog lagi ? :)

27 comments:

PeRmAtA bIrU on August 9, 2011 at 4:12 AM said...

heheh.. blog saya pernah masuk x???

http://nilamsuhana87.blogspot.com/

silalah bila ada kelapangan yer..:)

FYA PELANG! on August 9, 2011 at 4:23 AM said...

af. jgn buang plak sangat setia dlm blog gadis bwh tu ea :) ( sbb sangat setia tu picisan tepi jln je Y.Y )fya da settle lame da ltak blog af kt blogger retis diruangan sidebar :)

Abdul Farique on August 9, 2011 at 4:27 AM said...

Permata biru , saya akan susuli :D

SITI NOORNADIYANA on August 9, 2011 at 4:39 AM said...

yana interested nak join lah. thanks! :)

http://lurvemycadbury.blogspot.com/

Abdul Farique on August 9, 2011 at 4:48 AM said...

- Fya : af tak buang pun aduyai :D

- Yana , oke akan ku susuli kemudian :)

mAsHiMaRo on August 9, 2011 at 5:18 AM said...

hehem..tumpang joinnnnnnn boleh?
http://hatisamronkin.com/
tengs!

Shamsuddin Amin on August 9, 2011 at 5:28 AM said...

wow...
hrp2 dpt la masuk dlm bloglist...
hahaha

akuadalahaku.. ^_^ on August 9, 2011 at 5:45 AM said...

me.. : http://akuadalahaku20.blogspot.com/
^_^

ezzu on August 9, 2011 at 5:46 AM said...

wah2..rajinnye utk menjelajah 1000 blog...nie nk ambk masa brape lama??..pe2 pun selamat berblogwalking...kalu sudi singgah blog ezzu skali..hehehe

alepridz on August 9, 2011 at 6:03 AM said...

terharu tengok sidebar AF... hehe.... aku rasa url blog aku tak perlu dah kot... tapi kalau nak senaraikan pun tak salah.... :P

Abdul Farique on August 9, 2011 at 6:40 AM said...

ezzu , sekarang ni dah 700+ blog baru + lama dah dijelajah :D

ceritasekupang on August 9, 2011 at 7:12 AM said...

jemput singgah blog buruk aku...

http://ceritasekupang.blogspot.com/

azrijohan on August 9, 2011 at 7:38 AM said...

http://azrijohan.blogspot.com/


harap tersenarai

Fad Zandra on August 9, 2011 at 8:09 AM said...

AF singgah2 la ek..hehe

Cik Ladies on August 9, 2011 at 8:27 AM said...

eh? da tukar template! wah, yang ni lagi hebakk! saya suka suka suka.. XD
yang ni lagi mesra blog.. :bagus

lee on August 9, 2011 at 8:27 AM said...

selamat berblogwalking! kalau walk dari perak ke pahang, jemput singgah ke blog saya.
http://leetheuncle.blogspot.com/
jemput singgah! saya masih baru.

lee on August 9, 2011 at 8:30 AM said...

AF sempat lagi tak kalau saya nak masih senarai 1000? hehehe jemput singgah kalau berblogwalking.
http://leetheuncle.blogspot.com/

Akhelaken on August 9, 2011 at 10:06 AM said...

sy baru kat sini,awal2 dah list AF dlm bloglist sy.. Harap2 dpt msk sini gak k :) TQ

Far8 budak baik on August 9, 2011 at 11:26 AM said...

wehh aku baru jumpe blog kau..nak!!!haha

http://faridbudakbaik.blogspot.com/

slm kenal k

Anak Wak Mail on August 9, 2011 at 11:27 AM said...

wahhh..senang je,,letak ka komen..hihi..

http://anakwakmail.blogspot.com

CikYana(",) on August 9, 2011 at 1:20 PM said...

saya saya

http://lynsyhira.blogspot.com

Pearlpett on August 9, 2011 at 1:57 PM said...

wah...lawat, singgah, ziarah la blog saya...

http://pearlpett.blogspot.com

sHiLaziZi on August 9, 2011 at 2:49 PM said...

slalu je jadi silent reader blog kamu...
jemputlah singgah blog yg xseberapa ni:

http://shilazizi.blogspot.com

adah syuhadah on August 9, 2011 at 4:46 PM said...

macam best je. nah amek la link nie. hehe
http://adahsyuhadah.blogspot.com/

adah syuhadah on August 9, 2011 at 4:48 PM said...

macam best je.nah amek link nie. hehe
http://adahsyuhadah.blogspot.com/

Mr Rileks on August 9, 2011 at 11:41 PM said...

teringin nak join... :) http://rilekslah.com

Abdul Farique on August 10, 2011 at 8:11 PM said...

kesemuanya saya dah letakkan :)

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!