Wednesday, July 13, 2011

Contest 3.0 - Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Ini

    Assalam kawan-kawan . Dah lama tak buat contest. Serius sekarang dah oke, teringin nak buat contest lagi. Ini contest kali ketiga. Setelah contest-contest yang lepas-lepas tu kan. Huhu. Ok kali ni aku nak anda Kutuk dan Kritik blog aku ni sebab bagi aku kutukan dan kritikan itu adalah sesuatu yang boleh disebut sebagai satu semangat untuk aku maju selangkah ke hadapan.




   Ok , contest kali ni aku nak simple-simple ja syarat-syaratnya. Ok jom aku ceritakan cara dan syarat nak join contest aku ni :-







1) Buat satu entry bertajuk : ''Contest 3.0 - Raih RM160 Kutuk Dan Kritik Blog Abdul Farique''.


2) Search '' abdul farique '' di google image dan pilih header aku atau berkaitan dengan aku dan letakkan di entry anda.


3) Kutuk dan Kritik blog aku tak kira dari segi apapun di entry tersebut. Tak kesah panjang tak kesah pendek , asalkan ada point. Lebih kurang macam ceritakan apa kekurangan dan apa yang perlu ditokot tambah diblog aku ni.


4) Tag seorang blogger . 


5) Dah Siap publish , paste link entry korang kat ruangan komen dibawah. Siap.


6) kalau sudi LIKE fanpage blog aku. Kalau sudi je la, kalau tak sudi takpe . :fuh






   Membebankan tak cara dan syarat untuk join contest ni ? takkan ? semua syarat diatas bahawa wajib dan diperlukan. Jika terdapat sebarang kepalsuan dan kekurangan, serta merta penyertaan anda tidak akan dikira dan dilayan sama sekali. Ceh ayat macam join contest juta-juta. Huhu. Syarat dan cara join korang dah tahu kan ? nak tahu apa hadiahnya ? jom tengok :-




Hadiah Tempat Pertama
1) Wang Tunai - RM70
2) Topup Prabayar Maxis,Digi atau Celcom* - RM30 
3) Feed Blog Di ruangan Side Bar Selama 15 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda di Entry Terbaru Aku selama 8 Kali


Hadiah Tempat Kedua
1) Wang Tunai - RM30
2) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* - RM10
3) Feed Blog Di Ruangan Side Bar Selama 5 Hari
4) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 4 Kali


Hadiah Tempat Ketiga
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* - RM30
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 2 Kali


Hadiah Saguhati - 2 Pemenang
1) Topup Prabayar Maxis, Digi atau Celcom* - RM5
2) Promot Entry Terbaru Anda Di Entry Terbaru Aku Selama 1 Kali


   Ok, itu je kot hadiahnya. Kalau ada rezeki, aku tambah-tambahkan hadiahnya lagi ok.  Aku harap penyertaan kali ni lebih banyak dari penyertaan kontest-kontest yang lepas. Aku nak ingatkan lagi, jikalau anda menang wang tunai, aku lebih mudah dan cepat memberikan hadiah jika korang pengguna maybank. Sebab maybank sebelah rumah. Bahahaha. Bab Topup tu aku akan bagi form nanti kat entry ni. letak no fon ye. Lebih selamat sikit.



   Aku akan pilih pemenang dari segi cara penyampaian, point yang diberikan, menyelak semua isi blog sebelum menyatakan sesuatu, dan aku seorang yang suka ayat yang 'hidup', jadi pandai-pandai  lah korang hidupkan ayat :p


Ok , tarikh tutup contest adalah 9 OGOS 2011 Kalau ramai join , aku akan tutup awal. Aku akan extend kalau penyertaan tidak menggalakkan tapi terhad la masa tu. Tapi yang pasti kalau korang join awal-awal, aku mengutamakan yang bersemangat. Semoga Anda bersedia. :)




  Bab kutuk tu saja je nak buat ayat ganas. Lebih kurang macam review je contest ni. Jangan risau, Aku bukan mat sentap. Aku tak pernah sentap dan aku tak terasa hati langsung. Itulah aku. Tapi aku akan suka sebab amik berat namanya tu . huuu :p  tunggu lagi, jom join !!

  TUTUP !

61 comments:

SYAF on July 13, 2011 at 7:12 AM said...

:yesnak join bagi semangat kat kekawan.... tunGGGUuuu...

NurAmal on July 13, 2011 at 7:25 AM said...

rajinnye wat blog review contest.. :D

Alieff on July 13, 2011 at 7:47 AM said...

Insya-Allah, akan join. hehe...
suka bab2 review ni. :)

Abdul Farique on July 13, 2011 at 7:56 AM said...

@SYAF: wahhh bro .. terima kasihhh :terharu

Abdul Farique on July 13, 2011 at 7:57 AM said...

@NurAmal: ehhh .. meh la join :tlg

Abdul Farique on July 13, 2011 at 7:57 AM said...

@Alieff: alieff , tak mau tunggu lelama .. meh la join :tolong . haha XD

Spanar Buruk on July 13, 2011 at 8:01 AM said...

nk join nk join..tgu ye abam af..

Carol Nyzem on July 13, 2011 at 8:15 AM said...

http://www.sarul.cili.ws/

C TELAH MENYERTAI KONTEST ANDA !!!
RAJIN²LAH FOLLOW BLOG AQ SEKALI !!!
WOKEGH !!!

TheSyafiq Mokhtar on July 13, 2011 at 8:20 AM said...

insyaAllah aku join.. siap sedia la dengan kritikan abg sapik.. muahaha

Carol Nyzem on July 13, 2011 at 8:21 AM said...

http://www.sarul.cili.ws/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Affan on July 13, 2011 at 8:35 AM said...

Ok dah siap http://affanruslan.com/live/contest-3-0-raih-rm160-kutuk-dan-kritik-blog-abdul-farique/

Cik Ladies on July 13, 2011 at 8:36 AM said...

fuyoo.. hadiah dia XD

cintatulip on July 13, 2011 at 9:52 AM said...

nak join.. nak join.. tp tau dh mesti sapik menang.. wakakakaka

AyiLarimA on July 13, 2011 at 9:55 AM said...

Mira dah join contest ni... sudi sudi laa tengok ye.. sebelum nak tengok, baca bismillah dulu tau.. hihihi... :)

http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Lyzx Azil Shah on July 13, 2011 at 9:57 AM said...

Akak join bole?? Err... :erk

AyiLarimA on July 13, 2011 at 10:48 AM said...

hahahah... nasib baek tak marah.. ingat kan nak marah Mira tadi.. hihihi... nanti buat laa ape yg Mira cakap 2 ye :

deeya on July 13, 2011 at 10:48 AM said...

insyaAllah kalau sempat nanti sye join yer =)

Abdul Farique on July 13, 2011 at 10:57 AM said...

@Spanar Buruk: abam setia menunggu . haha XD

Abdul Farique on July 13, 2011 at 10:58 AM said...

@Carol Nyzem: terbaik bro !! 1st bloggers yang join ni . huhu XD

Abdul Farique on July 13, 2011 at 10:58 AM said...

@TheSyafiq Mokhtar: abam sapik , join ye . jangan sembang sudah . hahaha XD thanks XD

Abdul Farique on July 13, 2011 at 10:59 AM said...

@Carol Nyzem: cantik ! dah approve :D

Abdul Farique on July 13, 2011 at 11:00 AM said...

@Affan: accept bro ! thanks for join . huhuhu XD

Abdul Farique on July 13, 2011 at 11:00 AM said...

@Cik Ladies: CL jom la join sekali :(

Abdul Farique on July 13, 2011 at 11:01 AM said...

@cintatulip: jom la join akak sayangg ! sapik belum tentu lagi :p

Abdul Farique on July 13, 2011 at 11:02 AM said...

@AyiLarimA: terbaik !! terima kasih sebab join tau ! hehe XD

Abdul Farique on July 13, 2011 at 11:02 AM said...

@Lyzx Azil Shah: mari la join .. takmo la tanya2 je akak :(

Abdul Farique on July 13, 2011 at 11:03 AM said...

@AyiLarimA: af bukan kaki sentap .. hehehe XD . baikla apa yang patut af tukarkan :p thankss !

Abdul Farique on July 13, 2011 at 11:03 AM said...

@deeya: terima kasih deeya .. semoga mempunyai masa . hehehe XD

Rauda Laura Story^_^ on July 13, 2011 at 11:28 AM said...

abg saya joinn....
sudii tgokk blog saya
http://babylontaylorswift.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

FYA PELANG! on July 13, 2011 at 1:10 PM said...

adees. blog sendiri pun mcm hape :( ad hati nk ktok blog org laen :| btw, blog af da oke lha :D

TheSyafiq Mokhtar on July 13, 2011 at 2:53 PM said...

aku xsembang.. dah siap ni..meh tengok.. http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Puan Kutu on July 13, 2011 at 5:56 PM said...

lmbt lg duenya..insyallah nti sy join,.tq kerana mengajak..:)

SYAF on July 13, 2011 at 5:59 PM said...

Hahaha.....Jom kiTa meriahkan lagi segmen nie... :kacak

nur amalina athman on July 13, 2011 at 6:17 PM said...

Assalamualaikum..datang sini nak join..:)

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

SYAF on July 13, 2011 at 11:07 PM said...

Siap SuDah Join Contest Nie http://syaf.frenzyfm.my/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Abdul Farique on July 14, 2011 at 1:34 AM said...

@Rauda Laura Story^_^: waaa ok2 . terima . thanks join tau .. ee suke22 :DD

Abdul Farique on July 14, 2011 at 1:35 AM said...

@FYA PELANG!: tak kesah pun , asalkan join. jom2 :D

Abdul Farique on July 14, 2011 at 1:41 AM said...

@Puan Kutu: harap puan kutu join .. huhu terharu :D

Abdul Farique on July 14, 2011 at 1:42 AM said...

@SYAF: mari2 bro. jom2 :D

Abdul Farique on July 14, 2011 at 1:42 AM said...

@nur amalina athman: dah terima .. terima kasih sebab join !! suke sgt ! thanks join :D

Abdul Farique on July 14, 2011 at 1:42 AM said...

@SYAF: terima kasih bro ! thanks 4 join :DD

Cik Ladies on July 14, 2011 at 10:24 AM said...

hehe.. da join.

http://www.cikladies.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

nah nah pegi la bace :hihi

++nOTy guGUrL++ on July 14, 2011 at 12:44 PM said...

dah join ur contest...

http://shudte.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Red on July 14, 2011 at 1:57 PM said...

Nah hamek. Aku join ==" (kau paksa. muahahahahah)

Troll Blog Kau Habis Habisan =="

nur amalina athman on July 14, 2011 at 5:22 PM said...

@Abdul Farique: haha..oke..samasama..:D

deeya on July 15, 2011 at 9:28 AM said...

saye nak join contest ni .. sebab skrang tngah free . tapi arini sye agak emosi , kalau terkutuk lebih2 takpe kan ?? takot Farique sentap jer .. (-.-")

deeya on July 15, 2011 at 11:15 AM said...

Que , saye dah join .. maaf kalau terkasar bahase yer . hehe ~ nah link !


http://dalittledeeya.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Abdul Farique on July 16, 2011 at 4:45 AM said...

@Cik Ladies: waaa . terima kasih join :terharu

Abdul Farique on July 16, 2011 at 4:45 AM said...

@ nOTy guGUrL : terima kasih ye sbb join :))

Abdul Farique on July 16, 2011 at 4:45 AM said...

@Red:tak la ganas sgt entry tu .. :rokok XD thanks 4 join :D

Abdul Farique on July 16, 2011 at 4:46 AM said...

@nur amalina athman: :angguk 10x kali . heheh XD

Abdul Farique on July 16, 2011 at 4:46 AM said...

@deeya: takpe saya tak sentap . thanks 4 join XD .

cintatulip on July 18, 2011 at 2:35 AM said...

done af

http://cintatulip.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

Jejaka Terhangat on July 22, 2011 at 12:48 PM said...

orait..Jejaka Terhangat datang untuk melaporkan kehadiran:

http://www.jejakaterhangat.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

NurAmal on July 23, 2011 at 12:36 AM said...

@Abdul Farique:insyAllah.. Amal tgh tunggu cuti jap.. nti 1 hari amal lepak mcD sebab nak guna wifi dia.. XD

alepridz on July 23, 2011 at 7:52 PM said...

AKU BARU JER JOIN.... BACA DENGAN TELITI K...^^


http://alepcrazy.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

NurAmal on July 25, 2011 at 11:53 AM said...

Akhirnya siap jugak :fuh ....

harap dpt bagi serba sedikit cadangan baru kat AF ^^

http://nuramalinayazid.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

NurAmal on July 26, 2011 at 9:01 AM said...

:hah ... salah fakta?? kalau ada yg salah sila bagi tahu ye... :fuh

bleh amal betulkan, internet lembab, kadang2 apa yg org lain nampak amal tak dapat nak nampak. :(

syErAh on July 26, 2011 at 4:48 PM said...

fuhh..siap gak akhirnye..walaupun bnyak ngarot2 je.haha

http://syerasite.blogspot.com/2011/07/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

azrijohan on August 5, 2011 at 3:05 PM said...

dah tutup ke ni bro?

http://azrijohan.blogspot.com/2011/08/blog-abdul-farique-kena-kutuk.html

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine on August 5, 2011 at 11:05 PM said...

bro.. aku menjoinkan diri.. harap sempat yerk :)

http://topimagine.blogspot.com/2011/08/contest-30-raih-rm160-kutuk-dan-kritik.html

CONTEST 3.0 - RAIH RM160 KUTUK DAN KRITIK BLOG ABDUL FARIQUE

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!