Monday, July 11, 2011

Semakan Nama Calon PLKN 2012 Online | SMS

     Assalam kawan-kawan , Semakan nama calon PLKN 2012 kini boleh disemak pada 11 julai 2011 (hari ini) secara online dan SMS. Kepada sesiapa yang dilahirkan pada tahun 1994, Jom semak sekarang sebelum surat PLKN ( Program Latihan Khidmat Negara ) sampai kerana pasti anda tak dapat bersiap sedia sebelum berangkat, Adakah anda bakal menjadi wira dan wirawati negara ? jom semak. Untuk membuat semakan anda bolehlah merujuk cara dibawah.


   Sedikit info untuk anda :-

CYBERJAYA: Mulai esok, 11 Julai 2011 mereka yang lahir pada tahun 1994 boleh membuat semakan untuk mengetahui sama ada mereka terpilih untuk mengikuti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) bagi sesi tahun depan.

Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil, berkata seramai 140,000 peserta terpilih untuk mengikuti kursus itu tahun depan, iaitu 27 peratus daripada keseluruhan 515,697 yang lahir pada tahun tersebut.



“Bagaimanapun semakan ini hanya untuk mengetahui mereka yang terpilih sahaja supaya mereka dapat membuat persediaan awal, manakala penempatan kem dan siri kumpulan boleh disemak mulai Disember nanti,
 
 
   Cara Semakan PLKN 2012 Online


Cara Semakan Melalui SMS
PLKNSEMAK NO. KAD PENGENALAN hantar ke 15888
 
 
   Pastikan anda sudah sedia untuk ke Program khidmat negara pada 2012 nanti untuk persediaan awal. AF sudah ada pengalaman PLKN , nak tahu apa pengalaman, tips dan pengajaran selepas AF pergi PLKN ? jom baca SINI . Semoga anda berjaya wira dan wirawati 2012 :)
 
 
Kredit dan sumber : Syafiqorangmelaka

tags : semakan nama peserta plkn 2012 online, semakan nama calon plkn 2012, semakan nama wira plkn 2012 online, semakan nama wirawati plkn 2012, cara semakan calon plkn online, cara semakan calon plkn sms, semakan nama calon bakal wirawati 2012, semakan nama calon bakal wira 2012, macam mana nak check senarai nama calon plkn 2012, check senarai nama calon plkn 2012.

5 comments:

Maghfiratul Helma on July 11, 2011 at 8:13 PM said...

Database Error :( tak boleh buka .

FYA PELANG! on July 13, 2011 at 3:35 AM said...

confim tak dpt keyh ! haha,

Abdul Farique on July 13, 2011 at 4:28 AM said...

@Maghfiratul Helma: ada masalah sikit laman web plkn tu . dah down. nanti ok kot :)

Abdul Farique on July 13, 2011 at 4:28 AM said...

@FYA PELANG!: hehehe .. seronok lak tak dapat tu . XD

Anonymous said...

npe lay bukak ni???

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!