Saturday, February 5, 2011

Permintaan Header Keempat Pemenang

  Salam kawan-kawan , kali ini tempahan header ke 4 oleh Siti Safiyyah . Ok atau tak ok itu terpulang la pada dia untuk menilai . Kalau buruk tu minta2 maaf banyak la . Kali ni design aku banyak pakai ilusi je . Idea dah cetek . Aku gubah sikit macam gubah pasu bunga . heheh . Tapi cara pasang header ni lain . Nah toturial sikit ..

Read More ye ,




Ok ini lah designnya , tapi sebelum tu Kawan-kawan , Header ciptaan aku ni cara pemasangannya lain dari yang lain tau . Bagi sesiapa yang ingin memasang header korang di blog korang , ada juga caranya . Korang tak boleh sekadar download dan ke 'Image From Computer' , Tapi korang kenalah dari 'Image From Web' Korang kenalah terlebih dahulu upload header korang ni di mana-mana hosting contoh terdekat : photobucket.com . Upload kat situ dan ambil 'direct link' header korang dan letakkan code itu ke 'Image From Computer' , lepas tu tekan enter . ( Jangan 'Save' sebelum keluar gambar header ) .

  Ini bertujuan untuk kejelasan dan kualiti , kalau tidak header anda kan blur (kelabu)

Disini Para para headernya :)
maaf tak lawa :p

Size 820x350 . transparent . Siti Safiyyah .

14 comments:

Kodet on February 5, 2011 at 1:46 AM said...

hebat ko farique... da smakin maju iklan pun jalan je...jap aku tlong klik

Yiedpozi on February 5, 2011 at 1:48 AM said...

Lawa giler...

Sayang Amirah on February 5, 2011 at 2:02 AM said...

pandainya edit header.. header aku gambar katak je hahahahaa

Siti Safiyyah on February 5, 2011 at 2:22 AM said...

terima kasih daun keladi yer AF..lain kali buatlah contest lagi..hehe ;)

Abdul Farique on February 5, 2011 at 3:12 AM said...

@Kodet : iklan nuff ke ? keluar je tapi klik kosong je takde hasil . huhu . btw , thanks sbb click tau ! :)

Abdul Farique on February 5, 2011 at 3:12 AM said...

@Yiedpozi : thanks yied ! :)

Abdul Farique on February 5, 2011 at 3:12 AM said...

@Sayang Amirah : lor gambar kacak , nape tak letak penguin ? kidding . hihih

Abdul Farique on February 5, 2011 at 3:13 AM said...

@Siti Safiyyah : wah happy ek . hihihi :P sama2 :)

Mknace on February 5, 2011 at 9:38 AM said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

Abdul Farique on February 5, 2011 at 9:40 AM said...

@Mknace : harikato !!! terima kasih :)

dyana nana on February 5, 2011 at 10:05 AM said...

naj2 header jugak,, huwaaa....
banyak baguslarh...huhu :D

Abdul Farique on February 5, 2011 at 11:31 AM said...

@dyana nana : hikhik , tenkiu2 :)

Hayati Hamzah on February 5, 2011 at 1:56 PM said...

nak banner T__T

Abdul Farique on February 5, 2011 at 2:13 PM said...

@Hayati Hamzah "erkk banner ?saya tak buat banner , buat header je ")

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!