Wednesday, September 26, 2012

Cinta Membuta mata, Mematikan Pintu Hati :(


  Kalau mampu ku sampaikan kata-kata ku pada bukaan mulut berbicara, pasti aku mampu mencapai gunung yang jauh puncaknya. Tapi sayangnya takut ada telinga tak mampu mendengar panahan luahan dari hati kecil yang tak dibasuh dengan kasih sayang. Mulut tertutup mata terpejam lalu membiarkan jari- jemari petah menulis meluahkan perkara yang tersirat..

Cinta yang kosong adalah cinta yang tak punyai kebahagiannya..

 Wujud macam-macam persoalan mendesak hati mencari kronologi kesilapan diri dan cuba untuk membuka 7 lapisan kebahagian, tapi 1 lapisan memakan bertahun-tahun lamanya. Apakah kebahagian mampu wujud khasnya untuk diri sendiri walhal hati jatuh melayang memandang insan yang tersayang tersenyum dan bergembira dengan orang lain dan mengutip sedikit sebanyak kebahagian yang dia punya..

 Penuh dalam hati kosong pada diri. Semua melihat aku tersenyum gembira dan aku sendiri cuba ketawa tunjukkan rasa gembira walhal dalam hati penuh kesedihan dan kecewa dengan keadaan dan waktu yang menghukum segala perbuatan ku. Kunci hati yang ku simpan rapi hilang sekelip mata apabila mata kecilku dan mainan ingatanku melayang gambarmu. Siapakah diriku, aku kosong memandang duniawi tambahan hina dan kecil disisi mereka yang bersaing dengan ku..

  Penaklukan 1001 makna hanya kecil maksudnya bagi penafsir yang bijaksana. Biar ianya tersirat, kerana ianya adalah dari hati dan jiwa untuk sidia yang bernyawa. Kalau diizinkan waktu dan masa, sekurangnya aku boleh mencuba. Persoalannya sekarang, milik siapakah dia itu? Walaupun siapa pun khalifah hatinya, ku harap kau mampu ukirkan kebahagian yang ikhlas untuknya kerana dia adalah puteri khayalan ku.. ;)


  Aku bukan siapa walhal aku tiada nama. Tapi syukurlah aku ada perasaan dan cinta yang Tuhan berikan.. satu Anugerah dariNya . ;')

1 comments:

shafiqabdshukor on September 26, 2012 at 10:56 AM said...

bersyukur dikurniakan nikmat tak terhingga dari tuhan.. ALHAMDULLILLAH..

Post a Comment

Terima Kasih sebab komen, tapi komen ancaman, ugutan, hasutan akan didelete ya :).jom like fanpage facebook AF :) FB AbdulFarique.com

 

Riwayat Seorang Insan Hina Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!